Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Wat is een GIRA LED dimmer?

Een GIRA LED dimmer is een dimmer speciaal ontwikkeld voor LED verlichting. LED verlichting vereist een nieuwe techniek voor het dimmen, in de meeste gevallen zal een dimmer voor gloei- en/of halogeenlampen niet goed functioneren met LED verlichting.

Welke GIRA LED dimmer heb ik nodig?

Wij ontvangen deze vraag regelmatig. Hieronder hebben wij informatie samengesteld, waarmee u de vraag eenvoudig kunt beantwoorden.

Soorten GIRA LED dimmers

De GIRA LED dimmer kent twee soorten, namelijk druk/draaidimmer en de tastdimmer. Beide dimmers zijn geschikt voor LED verlichting. Afhankelijk van de manier van bedienen maakt u de keuze tussen deze twee soorten. Wist u dat u van een GIRA tastdimmer in combinatie met (Gira Systeem 2000 opzetstuk tastdimmer) een touchdimmer kunt maken?

Minimale vermogen LED dimmer

Wanneer u LED verlichting gaat dimmen is het van belang er op te letten hoeveel de minimale belasting van de LED dimmer is. Sommige LED dimmers hebben een minimale belasting van bijvoorbeeld 5 watt. Wanneer de lamp die u aansluit op de dimmer met een lagere wattage, bijvoorbeeld 1 LED lamp van 3 watt, dan is de minimale belasting van de lamp minder dan de dimmer, hierdoor zal het dimmen niet goed werken. Bereken daarom altijd het totale wattage van uw LED lamp(en) voor de dimmer. Bijvoorbeeld u heeft 5 LED lampen van ieder 3 watt = 15 watt totaal. De minimale belasting van uw LED dimmer dient dan onder de 15 watt te zijn. In sommige gevallen is het niet mogelijk, bijvoorbeeld u heeft 1 LED lamp van 2 watt. Kies dan voor LED dimmer van 3 watt en een LED compensator. De LED compensator compenseert dan het onder vermogen.

Maximale vermogen LED dimmer

Op één LED dimmer kunt u meerdere LED lampen dimmen. Het maximale vermogen van de LED dimmer is bepalend voor het maximale aantal LED lampen. Net als bij de minimale belasting kennen LED dimmers ook een maximale belasting. Hierbij is het belangrijk dat het totale wattage van alle LED lampen niet boven de maximale belasting van de dimmer komt. U heeft het beste resultaat als het totale wattage 10% lager zit dan het maximale vermogen van de LED dimmer. Dit om problemen te voorkomen tijdens een fluctuatie in de stroom. Bijvoorbeeld u kiest voor een dimmer met een maximaal vermogen van 60 watt, dan kunt u 18 LED lampen van ieder 3 watt aansluiten.

GIRA LED dimmer kopen?

GIRA LED dimmer kopen doet u voordelig bij GIRA-Schakelmateriaal.com. Vrijwel alle GIRA LED dimmers zijn direct leverbaar uit voorraad. Bestel nu, betaal achteraf met AfterPay.

Let op! De GIRA LED dimmer moet afgedekt worden met een (draai of tast) dimmerknop en een afdekraam.